bewaar
Tuinerwtensoep met chorizo-olie
Tuinerwtensoep met chorizo-olie
bewaar

Tuinerwtensoep met chorizo-olie

Supersnel en lekker pittig soepje, deze variant met tuinerwten, chilivlokken en chorizo.

15 min. bereiden
licht pittig
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

kippenbouillon in pot

500 ml

kraanwater

450 g

diepvries tuinerwten

75 g

lichtpittige chorizo

½ tl

gemalen komijn

1 tl

chilivlokken

25 ml

traditionele olijfolie

1

avocado

7½ g

verse munt

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Supersnel en lekker pittig soepje, deze variant met tuinerwten, chilivlokken en chorizo.

Aan de slag

1

Breng de bouillon met het water en de tuinerwten aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo, komijn en chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en neem de pan van het vuur. Schenk de chorizo-kruidenolie door een zeef en vang op.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Haal de blaadjes van de munt. Voeg de avocado en 2⁄3 van de munt toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de chorizo-olie en de rest van de muntblaadjes.

bereidingstipIn plaats van 1 pot kippenbouillon en 500 ml water kun je ook 2 bouillontabletten en 900 ml water gebruiken.

combinatietipIn dit gerecht worden de gebakken chorizostukjes verder niet verwerkt, maar je kunt ze wel gebruiken voor: 'guacamole met chorizokruim'. Het recept vind je elders op ah.nl/allerhande.