bewaar
Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier
Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier
bewaar

Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier

Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!

30 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

half-om-halfgehakt

100 g

magere gerookte spekreepjes

2 el

tomatenpuree

½ el

kerriepoeder

320 g

Amsterdamse uien

330 g

jonge kapucijners in pot

360 g

witte bonen in tomatensaus

200 g

verse gesneden snijbonen

300 g

gesneden boerenkool

300 ml

herfstbok

100 g

gemalen belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!

Aan de slag

1

Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de tomaten puree en kerrie toe en bak 1 min. mee.

2

Laat ondertussen de Amsterdamse uien en kapucijners uitlekken. Voeg de Amsterdamse uien, kapucijners, witte bonen in tomatensaus, snijbonen, boerenkool en de helft van het bier toe. Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van het bier erbij.