Cakecadeautjes
Cake met de frisse smaak van sinaasappel en een strik van marsepein.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 100 g ongezouten roomboter
- 150 g kristalsuiker
- 2 middelgrote eieren
- 200 g volle kwark
- 70 ml volle melk
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 6 el aardbeienjam
- 300 g marsepein
- 2 el poedersuiker
- 24 schuddebuikjes
Keukenspullen
- ovenschaal (18 x 28 cm)
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe.
- Roer het sinaasappelrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en meng voorzichtig met een spatel. Vet de ovenschaal in en verdeel het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Controleer na 35 min. op gaarheid met de satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
- Snijd een ½ cm van de zijkanten van de cake. Snijd de cake overlangs doormidden. Bestrijk de onderste helft met 4 el jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukjes van 4 x 4 cm.
- Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel Rol de stukken op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 24 x 48 cm en 2 mm dik. Snijd ⅔ van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van 1 x 24 cm. Bestrijk 1 kant van de repen met 1½ el jam.
- Halveer de repen en vouw met de jam kant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast. Vouw een tweede reep met de jam kant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast.
- Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 x 6 cm. Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt. Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak op de gekruiste repen. Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cakecadeautjes.
bereidingstip:
Je kunt deze cakejes 1 dag van tevoren bereiden.

Sint en Piet-cakecadeautjes
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 175 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 120 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Cakecadeautjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Cakecadeautjes
- 1 sinaasappel
- 100 g ongezouten roomboter
- 150 g kristalsuiker
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig.
- 2 middelgrote eieren
Voeg een voor een de eieren toe.
- 200 g volle kwark
- 70 ml volle melk
Roer het sinaasappelrasp, de kwark en melk door het botermengsel.
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en meng voorzichtig met een spatel.
Vet de ovenschaal in en verdeel het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
Controleer na 35 min. op gaarheid met de satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
Snijd een ½ cm van de zijkanten van de cake. Snijd de cake overlangs doormidden.
- 4 el aardbeienjam
Bestrijk de onderste helft met de jam en leg de bovenste helft erop. Snijd in 24 stukjes van 4 x 4 cm.
- 300 g marsepein
Snijd de marsepein in stukken en kneed soepel.
- 2 el poedersuiker
Rol de stukken op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot een lap van 24 x 48 cm en 2 mm dik.
- 1½ el aardbeienjam
Snijd ⅔ van de marsepein met behulp van een liniaal in 24 repen van 1 x 24 cm. Bestrijk 1 kant van de repen met de jam.
Halveer de repen en vouw met de jam kant naar beneden bovenlangs om een cakeje heen en druk vast.
Vouw een tweede reep met de jam kant naar beneden kruislings om het cakeje heen en druk ook vast.
Snijd de rest van de marsepein in 24 stukjes van 2 x 6 cm.
Knijp met je duim en wijsvinger het midden van elk stukje naar elkaar toe, zodat je een strikje krijgt.
- ½ el aardbeienjam
Bestrijk de onderkant van het strikje met de rest van de jam en plak op de gekruiste repen.
- 24 schuddebuikjes
Druk daarop een schuddebuikje vast. Maak zo nog 23 cakecadeautjes.
bereidingstip:
Je kunt deze cakejes 1 dag van tevoren bereiden.