bewaar
Kipburgers met courgette en knolselderijfrites
Kipburgers met courgette en knolselderijfrites
bewaar

Kipburgers met courgette en knolselderijfrites

Een explosie van smaken op een knapperig broodje, deze burger nieuwe stijl. En dan is-ie ook nog glutenvrij.

30 min. bereiden
redelijk pittig
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

8 el

traditionele olijfolie

40 g

verse platte peterselie

8

sjalotten

2

courgette

2

kipfilet

4 tl

kerriepoeder

8 sneetjes

glutenvrij meerzadenbrood

6 el

mayonaise

2 tl

sambal oelek

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • keukenmachine

  • grillpan

Een explosie van smaken op een knapperig broodje, deze burger nieuwe stijl. En dan is-ie ook nog glutenvrij.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in lange, dunne frites van max. 1 cm. Verdeel de knolselderijfrites over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 4 el olie en wat zout. Bak de frites in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

2

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de sjalotten in ringen. Snijd de courgette's in plakjes van ½ cm en snijd de kipfilet in blokjes.

3

Doe 2/3 van de peterselie, de helft van de sjalotten, de helft van de courgette, de kip en de kerriekruiden in de keukenmachine en maal tot fijn gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper en eventueel zout en vorm er met natte handen 4 burgers van.

4

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de burgers in 12 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg de laatste 4 min. van de baktijd de rest van de sjalotten toe. Rooster het brood.

5

Meng ondertussen de mayonaise en sambal tot een saus. Besprenkel de rest van de courgette met de rest van de olie en gril ze 4 min. in de grillpan. Keer halverwege.

6

Beleg 4 sneetjes brood met de courgette, kipburgers en de helft van de saus. Verdeel de sjalotten erover en dek af met de andere sneetjes brood. Garneer de knolselderij met de rest van de peterselie. Serveer met de rest van de saus.

tip

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.