Kiproerbak met pasta en courgette
Het mooie aan dit pastagerecht: je bereidt alles in één pan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g kipdijfilet
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 courgette
- 200 g paddenstoelensoepgroente
- 198 g roerbakpasta bolognese
- 600 ml kokend water
- 20 g verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de courgette in partjes van 1½ cm.
- Voeg de courgette, soepgroente, roerbakpasta en het kokende water toe, roer door en breng aan de kook. Laat op laag vuur in 13 min. garen. Roer regelmatig.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.
combinatietip:
Lekker met Parmezaanse kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.292 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Kiproerbak met pasta en courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kiproerbak met pasta en courgette
- 200 g kipdijfilet
- 1 el traditionele olijfolie
Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip 3 min. op hoog vuur.
- 1 courgette
Snijd ondertussen de courgette in partjes van 1½ cm.
- 200 g paddenstoelensoepgroente
- 198 g roerbakpasta bolognese
- 600 ml kokend water
Voeg de courgette, soepgroente, pasta en het kokende water toe, roer door en breng aan de kook. Laat op laag vuur in 13 min. garen. Roer regelmatig.
- 20 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.
combinatietip:
Lekker met Parmezaanse kaas.