Gevulde kiprolletjes met pasta pesto
Supercombi: kip met kaas, courgette en heerlijk verse tagliatelle.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipfilets
- 15 g verse munt
- 150 g witte kaas in olie met kruiden
- 2 courgettes
- 250 g kastanjechampignons (bakje)
- 2 tenen knoflook
- 500 g verse tagliatelle
- 125 g verse rode-pestosaus
Keukenspullen
- 4 saté of cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
- Halveer de kipfilets in de lengte. Leg tussen 2 vellen vershoudfolie en sla de kip plat met de bodem van een koekenpan. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de helft van de blaadjes fijn. Laat de kaas uitlekken in een zeef en vang 3 el olie (per 4 personen) op. De rest van de olie wordt niet gebruikt.
- Prak de kaas met een vork. Meng met de fijngesneden munt en 1 el opgevangen olie (bij 4 personen). Verdeel de kaas over de kip en rol deze op. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kiprolletjes met peper en eventueel zout. Verhit 1 el opgevangen olie (bij 4 personen) in de koekenpan en bak de kiprolletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Snijd de helften in stukken van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de rest van de opgevangen olie in een hapjespan en bak de courgette, champignons en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta met de groente en pestosaus. Bestrooi met de rest van de blaadjes munt, leg de kiprolletjes erop en serveer.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 835 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 78 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 720 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Gevulde kiprolletjes met pasta pesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde kiprolletjes met pasta pesto
- 300 g kipfilets
Halveer de kipfilets in de lengte. Leg tussen 2 vellen vershoudfolie en sla de kip plat met de bodem van een koekenpan.
- 15 g verse munt
- 150 g witte kaas in olie met kruiden
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd de helft van de blaadjes fijn. Laat de kaas uitlekken in een zeef en vang 3 el olie (per 4 personen) op. De rest van de olie wordt niet gebruikt.
Prak de kaas met een vork. Meng met de fijngesneden munt en 1 el opgevangen olie (bij 4 personen). Verdeel de kaas over de kip en rol deze op.
Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kiprolletjes met peper en eventueel zout.
Verhit 1 el opgevangen olie (bij 4 personen) in de koekenpan en bak de kiprolletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- 2 courgettes
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte. Snijd de helften in stukken van 1 cm.
- 250 g kastanjechampignons
- 2 tenen knoflook
Verwarm de rest van de opgevangen olie in een hapjespan en bak de courgette, champignons en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 500 g verse tagliatelle
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 125 g verse rode-pestosaus
Meng de pasta met de groente en pestosaus. Bestrooi met de rest van de blaadjes munt, leg de kiprolletjes erop en serveer.