Amandelpannenkoeken met kikkererwtenvulling
Volwaardige maaltijd zonder vlees, maar mét lekker veel groente en smaakmakers.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 middelgrote eieren
- 400 ml sojamelk ongezoet
- 140 g amandelmeel (zak 200 g)
- 2 el kokosolie
- 200 g cherrytomaten
- 2 rode uien
- 6 el zwarte olijven
- 2 bosuien
- 2 avocado's
- 4 el verse koriander
- 150 g witte kaasblokjes
- 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt)
- 80 g rucola
- 1 citroen
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Doe de eieren, sojamelk, het amandelmeel en wat zout in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag.
- Halveer de cherrytomaten en doe in een kom. Snipper de uien en snijd de olijven en bosuitjes in ringetjes en voeg toe. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander fijn. Voeg samen met de avocado, kaasblokjes, kikkererwten en rucola toe aan de kom.
- Verhit een kwart van de kokosolie in een koekenpan en schenk een kwart van het beslag erin. Bak de pannenkoek 6 min. Keer halverwege voorzichtig om als het beslag helemaal gestold is. Bak zo nog 3 pannenkoeken.
- Pers de citroen uit en meng het sap door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep wat kikkererwtensalade op de pannenkoeken en vouw dubbel. Serveer met de rest van de salade.

Amandelpannenkoeken met kikkererwtenvulling
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 820 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 64 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.060 mg
- vezels 17 g
Ook te zien in
Amandelpannenkoeken met kikkererwtenvulling
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amandelpannenkoeken met kikkererwtenvulling

- 4 middelgrote eieren
- 400 ml sojamelk ongezoet
- 140 g amandelmeel
Doe de eieren, sojamelk, het amandelmeel en wat zout in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag.

- 2 el kokosolie
Verhit een kwart van de kokosolie in een koekenpan en schenk een kwart van het beslag erin.

Bak de pannenkoek 6 min. Keer halverwege voorzichtig om als het beslag helemaal gestold is. Bak zo nog 3 pannenkoeken.

- 200 g cherrytomaten
- 2 rode uien
- 6 el zwarte olijven
- 2 bosuien
Halveer de cherrytomaten en doe in een kom. Snipper de uien en snijd de olijven en bosuitjes in ringetjes. Voeg toe.

- 2 avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

- 4 el verse koriander
- 150 g witte kaasblokjes
- 400 g kikkererwten in blik
- 80 g rucola
Snijd de koriander fijn. Voeg met de avocado, kaasblokjes, kikkererwten en rucola toe aan de kom.

- 1 citroen
Pers de citroen uit en meng het sap door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep wat kikkererwtensalade op de pannenkoeken en vouw dubbel. Serveer met de rest van de salade.