bewaar
Drie-kazenquiches met bloemkoolbodem
Drie-kazenquiches met bloemkoolbodem
bewaar

Drie-kazenquiches met bloemkoolbodem

Dat is nog eens een verrassende quichebodem: van bloemkool, Parmezaanse kaas en drie-kleurenquinoa.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

bloemkool

2

middelgrote eieren

150 g

3-kleurenquinoa

90 g

Parmigiano Reggiano-poeder

300 g

diepvries tuinerwten

2 tenen

knoflook

100 g

gorgonzola

200 g

ricotta

40 g

rucola

2 el

olijfolie frisse citroen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • quichevormen (Ø 12 cm)

Dat is nog eens een verrassende quichebodem: van bloemkool, Parmezaanse kaas en drie-kleurenquinoa.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en maal ze in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng de eieren, quinoa en kaaspoeder erdoor.

2

Vet de quichevormen in. Bedek de bodems en randen van de quichevormen met minimaal ½ cm bloemkoolmengsel. Bak onder in de oven ca. 20 min. goudbruin. Maak de kom van de keukenmachine schoon. Maal ⅔ van de tuinerwten, knoflook, gorgonzola en ricotta tot puree. Schep de rest van de erwten erdoor.

3

Neem de quichevormen uit de oven. Vul met het erwtenmengsel, zet terug en bak de quiches in ca. 15 min. gaar. Neem de quiches uit de oven. Garneer met de rucola, besprenkel met de olie en serveer.

tip

variatietipJe kunt in plaats van 4 kleine quiches ook 1 grote quiche maken.

Driekazenquiches met bloemkoolbodem

Instructievideo - 01:44 min.