Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

Dat is nog eens een verrassende quichebodem: van bloemkool, Parmezaanse kaas en drie-kleurenquinoa.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(34) waardeer
hoofdgerecht Dat is nog eens een verrassende quichebodem: van bloemkool, Parmezaanse kaas en drie-kleurenquinoa. 4 personen
4 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 quichevormen (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en maal ze in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng de eieren, quinoa en kaaspoeder erdoor.
  2. Vet de quichevormen in. Bedek de bodems en randen van de quichevormen met minimaal ½ cm bloemkoolmengsel. Bak onder in de oven ca. 20 min. goudbruin. Maak de kom van de keukenmachine schoon. Maal ⅔ van de tuinerwten, knoflook, gorgonzola en ricotta tot puree. Schep de rest van de erwten erdoor.
  3. Neem de quichevormen uit de oven. Vul met het erwtenmengsel, zet terug en bak de quiches in ca. 15 min. gaar. Neem de quiches uit de oven. Garneer met de rucola, besprenkel met de olie en serveer.

variatietip:

Je kunt in plaats van 4 kleine quiches ook 1 grote quiche maken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15  g
  • natrium 480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Drie-kazenquiches met bloemkoolbodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drie-ka­zen­qui­ches met bloem­kool­bo­dem

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 300 g bloemkool
  • 2 middelgrote eieren
  • 140 g 3-kleurenquinoa
  • 90 g Parmigiano Reggiano-poeder

Snijd de bloemkool in roosjes en maal ze in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng de eieren, quinoa en kaaspoeder erdoor.

3

Vet de quichevormen in. Bedek de bodems en randen van de quichevormen met minimaal ½ cm bloemkoolmengsel. Bak onder in de oven ca. 20 min. goudbruin.

4
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g gorgonzola blauwaderkaas 48+
  • 200 g ricotta

Maak de kom van de keukenmachine schoon. Maal ⅔ van de tuinerwten, knoflook, gorgonzola en ricotta tot puree. Schep de rest van de erwten erdoor.

5

Neem de quichevormen uit de oven. Vul met het erwtenmengsel, zet terug en bak de quiches in ca. 15 min. gaar.

6
  • 40 g rucola
  • 2 el olijfolie frisse citroen

Neem de quiches uit de oven. Garneer met de rucola, besprenkel met de olie en serveer.

variatietip:

Je kunt in plaats van 4 kleine quiches ook 1 grote quiche maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.