bewaar
Pasta-radijssalade met pistachegehakt
Pasta-radijssalade met pistachegehakt
bewaar

Pasta-radijssalade met pistachegehakt

Ooit eerder gehaktbal met nootjes geproefd?

15 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

95 g

ongezouten pistachenoten

500 g

mager half-om-halfgehakt

2½ el

Euroma Italiaanse kruiden gehakt

300 g

penne

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

15 g

verse dille

300 g

rauwkost radijsmix

150 ml

yoghurt-kruidensaus

165 g

olijven met witte kaas

Ooit eerder gehaktbal met nootjes geproefd?

Aan de slag

1

Hak de noten fijn. Doe met het gehakt en de gehaktkruiden in een grote kom. Bestrooi eventueel met zout en kneed goed door. Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van.

2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin en gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de tomaten in partjes en de dille fijn.

3

Giet de pasta af en meng met de yoghurt-kruidensaus, de tomaat, dille en radijsmix. Schep de olijven met de stukjes paprika, kaasblokjes en olie uit hetzelfde bakje erdoor en schep op een grote platte schaal. Verdeel de gehaktballetjes over de salade en serveer direct.