Pas­ta-ra­dijs­sa­la­de met pis­ta­che­ge­hakt

Ooit eerder gehaktbal met nootjes geproefd?

(31) waardeer
grieks hoofdgerecht Ooit eerder gehaktbal met nootjes geproefd? 4 personen
4 31

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de noten fijn. Doe met het gehakt en de gehaktkruiden in een grote kom. Bestrooi eventueel met zout en kneed goed door. Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin en gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de tomaten in partjes en de dille fijn.
  3. Giet de pasta af en meng met de yoghurt-kruidensaus, de tomaat, dille en radijsmix. Schep de olijven met de stukjes paprika, kaasblokjes en olie uit hetzelfde bakje erdoor en schep op een grote platte schaal. Verdeel de gehaktballetjes over de salade en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 04 - Nieuwe smaken , Receptkaarten Allerhande 9 2015 , Allerhande Box week 25 2017

Pasta-radijssalade met pistachegehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta-ra­dijs­sa­la­de met pis­ta­che­ge­hakt

1
1
  • 95 g ongezouten pistachenoten
  • 500 g mager half-om-halfgehakt
  • 2½ el Euroma Italiaanse kruiden gehakt

Hak de noten fijn. Doe met het gehakt en de gehaktkruiden in een grote kom. Bestrooi eventueel met zout en kneed goed door.

2
2

Vorm er met vochtige handen 3 balletjes per persoon van.

3
3

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin en gaar.

4
4
  • 300 g penne
  • 1 schaal Tasty Tom trostomaat
  • 15 g verse dille

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de tomaten in partjes en de dille fijn.

5
5
  • 300 g rauwkost radijsmix
  • 150 ml yoghurt-kruidensaus

Giet de pasta af en meng met de yoghurt-kruidensaus, de tomaat, dille en radijsmix.

6
6
  • 165 g olijven met witte kaas

Schep de olijven met de stukjes paprika, kaasblokjes en olie uit hetzelfde bakje erdoor en schep op een grote platte schaal.

7
7

Verdeel de gehaktballetjes over de salade en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.