bewaar
Griekse gehaktbal met Italiaanse groenten
Griekse gehaktbal met Italiaanse groenten
bewaar

Griekse gehaktbal met Italiaanse groenten

Gehaktballen zijn het allerlekkerst als je ze zelf draait, vanavond op z'n Grieks.

30 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

3 el

Griekse kruiden

50 g

panko

250 g

ricotta

40 g

ongezouten roomboter

1 kg

aardappel eigenheimer

800 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Gehaktballen zijn het allerlekkerst als je ze zelf draait, vanavond op z'n Grieks.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Meng het gehakt goed met de Griekse kruiden, panko, het ei, 25 g ricotta (per 4 personen), peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ballen in 20 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

3

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in ca. 20 min. gaar.

4

Verhit ondertussen de rest van de boter in de hapjespan en bak de roerbakgroente met peper 5 min. op middelhoog vuur.

5

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de ricotta tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Serveer de puree met de groente en de gehaktballen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.