Griek­se ge­hakt­bal met Ita­li­aan­se groen­ten

Gehaktballen zijn het allerlekkerst als je ze zelf draait, vanavond op z'n Grieks.

(4) waardeer
hoofdgerecht Gehaktballen zijn het allerlekkerst als je ze zelf draait, vanavond op z'n Grieks. 4 personen
5 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Meng het gehakt goed met de Griekse kruiden, panko, het ei, 25 g ricotta (per 4 personen), peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen 4 ballen van.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ballen in 20 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in ca. 20 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen de rest van de boter in de hapjespan en bak de roerbakgroente met peper 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de ricotta tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Serveer de puree met de groente en de gehaktballen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19  g
  • natrium 280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 9 2018

Griekse gehaktbal met Italiaanse groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se ge­hakt­bal met Ita­li­aan­se groen­ten

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 3 el Griekse kruiden
  • 50 g panko
  • 25 g ricotta

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Meng het gehakt goed met de Griekse kruiden, panko, het ei, de ricotta, peper en eventueel zout.

2
2

Draai er met vochtige handen 4 ballen van.

3
3
  • 20 g ongezouten boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen in 20 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 kg aardappel eigenheimer

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in ca. 20 min. gaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

5
5
  • 20 g ongezouten boter
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en bak de roerbakgroente met peper 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 225 g ricotta

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de ricotta tot puree.

7
7

Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken. Serveer de puree met de groente en de gehaktballen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.