bewaar
Tortilla's met zalm, rode ui en koriander
Tortilla's met zalm, rode ui en koriander
bewaar

Tortilla's met zalm, rode ui en koriander

De ingelegde rode ui geeft deze tortilla's een boost!

55 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

100 ml

inmaakazijn

100 ml

kraanwater

50 g

kristalsuiker

1 tl

jeneverbes

1 tl

korianderzaad

1 tl

gemalen laurier

3

rode uien

225 g

tarwebloem

½ tl

zout

¼ tl

bakpoeder

75 ml

water

50 ml

bietensap

60 ml

zonnebloemolie

2

limoenen

200 ml

crème fraîche

1 el

mierikswortel in pot

300 g

verse zalmfilet

15 g

verse koriander

1

eetrijpe avocado

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • grillpan

  • deegroller

De ingelegde rode ui geeft deze tortilla's een boost!

Aan de slag

1

Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in dunne ringen. Doe met de azijn, water, de suiker, jeneverbes, het korianderzaad, laurierblad en een mespunt zout in een steelpan. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.

2

Snijd de uien in halve ringen. Draai het vuur uit, voeg de uien toe, doe de deksel op de pan en laat 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken. Doe de uien en het vocht in een afsluitbare pot. Als de pot niet helemaal gevuld is, vul je het aan met water. Sluit de pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

3

Meng voor de tortilla's de bloem, zout, bakpoeder, water, bietensap en olie in een kom. Kneed alles tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.

4

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers 1 vrucht uit. Snijd de andere in partjes. Meng de crème fraîche, mierikswortel, het limoenrasp en 2 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd ondertussen de koriander grof. Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

6

Verdeel het tortilladeeg in 16 bolletjes en rol met de deegroller uit tot ronde lappen van Ø 9 cm. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de tortilla’s op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.

7

Beleg de tortilla’s met mierikswortelroom, avocado, ingelegde uien, zalm en koriander. Serveer met de limoenpartjes.

tip

bewaartipkunt de tortilla’s maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast. Verwarm de tortilla’s op laag vuur in een koekenpan of zet ze kort in de magnetron.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.