bewaar
Fruitsalade met kaneelsiroop
Fruitsalade met kaneelsiroop
bewaar

Fruitsalade met kaneelsiroop

Maak van het ontbijt een groot feest!

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tl

gemalen kaneel

1 el

citroensap

2 el

ahornsiroop

2

Elstar appels

250 g

pitloze witte druiven

7½ g

verse munt

6

verse vijgen

150 g

bramen

Maak van het ontbijt een groot feest!

Aan de slag

1

Meng de kaneel en het citroensap met de ahornsiroop tot een dressing.

2

Snijd de appels in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in blokjes. Meng de appel met de druiven in een grote schaal en besprenkel met de dressing.

3

Snijd de muntblaadjes fijn en strooi over de salade. Schep voorzichtig om.

4

Snijd de vijgen in partjes en verdeel met de bramen over de salade. Serveer direct.

tip

algemeenKun je geen verse vijgen (meer) krijgen? Je kunt de recepten ook met gedroogde vijgen maken (gebruik dan iets minder).