bewaar
Aardappelsalade met kappertjes en peterselie
Aardappelsalade met kappertjes en peterselie
bewaar

Aardappelsalade met kappertjes en peterselie

Serveer deze salade bij een stukje kip of makreel en je favoriete groente.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

Carisma vastkokende aardappelen

1 teen

knoflook

1

rode ui

3 el

extra vierge olijfolie

1 el

kappertjes

¼ tl

gemalen chilipeper

1 stengel

bleekselderij

10 g

verse platte peterselie

1

citroen

Serveer deze salade bij een stukje kip of makreel en je favoriete groente.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in parten en kook ze in 12 min. beetgaar. Giet af en laat de aardappelen met de deksel op de pan nog 5 min. staan.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snipper de ui. Meng de olie met de knoflook, ui, kappertjes en chilivlokken en verwarm in een kleine pan op laag vuur. Neem de pan van het vuur.

3

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers uit. Schep de aardappelen met het citroenrasp, de helft van het citroensap en de rest van de ingrediënten om in een ruime kom. Breng de salade op smaak met zeezout en serveer hem lauwwarm.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.