Bloem­kool­cous­cous met ma­kreel

Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Lekker met frisse granaatappel en gerookte makreel.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Couscous zoals je ’m nog niet kent: van bloemkool. Lekker met frisse granaatappel en gerookte makreel. 2 personen
3 52

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.
  2. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers 1 helft uit. Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Meng het sinaasappelrasp, per persoon 2 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper.
  3. Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper. Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 09 - Het nieuwe eten, Receptkaarten Allerhande 2 2016, Kickstart 10-daagse, Allerhande Box week 26 2017

Bloemkoolcouscous met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­cous­cous met ma­kreel

1
  • ½ bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels.

2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el (olijf)olie
  • 2 tl komijnzaad

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit het komijnzaad en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur.

3

Meng met de bloemkoolcouscous in een platte schaal. Laat staan tot gebruik.

4
  • ½ sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers 1 helft uit.

5
  • 10 g platte peterselie
  • 1 bosui

Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes.

6

Meng het sinaasappelrasp, per persoon 2 el sinaasappelsap, de peterselie en bosui door de bloemkoolcouscous. Breng op smaak met peper.

7
  • 150 g graatloze makreelfilet
  • 50 g granaatappelpitjes

Breek de makreel in grove stukken en verdeel met de granaatappelpitjes over de couscous. Bestrooi met peper.

8
  • ½ stokbrood bruin
  • 50 g hummus

Snijd het stokbrood in sneetjes en serveer met de hummus en bloemkoolcouscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.