bewaar
Wokpasta met spek en paddenstoelen
Wokpasta met spek en paddenstoelen
bewaar

Wokpasta met spek en paddenstoelen

Goedgevulde eenpansmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat.

15 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

magere gerookte spekreepjes

400 g

paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui

750 ml

hete paddenstoelenbouillon van tablet

250 g

wokpasta fusilli

200 g

diepvries tuinerwten

100 g

ricotta

1 bakje

tuinkers

Goedgevulde eenpansmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat.

Aan de slag

1

Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes 2 min. op hoog vuur. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 3 min. op hoog vuur.

2

Voeg de bouillon en wokpasta toe en breng al roerend aan de kook.

3

Voeg de tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 4 min. koken. Blijf omscheppen tot de pasta gaar en het water verdampt is. Breng op smaak met peper.

4

Neem de pan van het vuur, verdeel de ricotta en tuinkers erover en serveer direct.

tip

variatietipJe kunt in plaats van de paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui ook de champignonroerbakmix gebruiken.

combinatietipLekker met een scheutje extra vierge olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.