bewaar
Pastasalade met aubergine en macadamiamix
Pastasalade met aubergine en macadamiamix
bewaar

Pastasalade met aubergine en macadamiamix

Met een pastasalade kun je écht alle kanten op, en je neemt 'm gemakkelijk mee!

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

10 el

traditionele olijfolie

200 g

minipenne

140 g

gezouten macadamianoten

295 g

gegrilde rode paprika

15 g

verse dille

1

citroen

6 el

milde yoghurt

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • lunchbakjes of weckpotten

Met een pastasalade kun je écht alle kanten op, en je neemt 'm gemakkelijk mee!

Aan de slag

1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 12 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de noten grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukken. Snijd de dille fijn.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in vieren. Doe de paprika, de helft van de noten, het citroenrasp en -sap, de yoghurt en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de paprikadressing op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta en schep de aubergine om met de dille en de rest van de noten.

3

Schep het auberginemengsel voorzichtig door de pasta en verdeel over lunchbakjes of weckpotten. Leg er 1 partje citroen op, sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast. Lekker!

bewaartipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker met pangrattato of pesto. Kijk voor de recepten elders op deze site.

Pastasalade met aubergine en noten

Instructievideo - 01:41 min.