Pas­ta­sa­la­de met au­ber­gi­ne en ma­ca­da­mi­a­mix

Met een pastasalade kun je écht alle kanten op, en je neemt 'm gemakkelijk mee!

(22) waardeer
italiaans lunch Met een pastasalade kun je écht alle kanten op, en je neemt 'm gemakkelijk mee! 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 4 lunchbakjes of weckpotten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 12 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de noten grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukken. Snijd de dille fijn.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in vieren. Doe de paprika, de helft van de noten, het citroenrasp en -sap, de yoghurt en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de paprikadressing op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta en schep de aubergine om met de dille en de rest van de noten.
  3. Schep het auberginemengsel voorzichtig door de pasta en verdeel over lunchbakjes of weckpotten. Leg er 1 partje citroen op, sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast. Lekker!

combinatietip:

Lekker met pangrattato of pesto. Kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 08 - Pasta! , Allerhande Box Week 29 2018

Pastasalade met aubergine en macadamiamix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met au­ber­gi­ne en ma­ca­da­mi­a­mix

1
  • 2 aubergines

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2
  • 4 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine in 12 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
  • 200 g minipenne

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

4
  • 140 g gezouten macadamianoten
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 15 g verse dille

Hak ondertussen de noten grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukken. Snijd de dille fijn.

5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in vieren.

6
  • 6 el milde yoghurt
  • 6 el traditionele olijfolie

Doe de paprika, de helft van de noten, het citroenrasp en -sap, de yoghurt en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7

Breng de paprikadressing op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta en schep de aubergine om met de dille en de rest van de noten.

8

Schep het auberginemengsel voorzichtig door de pasta en verdeel over lunchbakjes of weckpotten.

9

Leg er 1 partje citroen op, sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast. Lekker!

combinatietip:

Lekker met pangrattato of pesto. Kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.