bewaar
Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine
Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine
bewaar

Pastasalade met yoghurt, baharat & aubergine

Een bijzonder lekkere mix van Italiaanse en Midden-oosterse ingrediënten.

20 min. bereiden
redelijk pittig
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

penne

1

aubergine

4 el

traditionele olijfolie

3 tl

baharat kruidenmix

100 g

noten-vruchtenmix raw

½ pot

verse platte peterselie

150 g

magere kwark

½ teen

knoflook

Een bijzonder lekkere mix van Italiaanse en Midden-oosterse ingrediënten.

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise).

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 1 tl baharat op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Hak de noten-vruchtenmix grof. Snijd de peterselie grof. Meng voor de dressing de magere kwark met de rest van de baharat. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met zout.

3

Schep de helft van de noten-vruchtenmix, de helft van de peterselie en de dressing door de pasta. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met de aubergine, de rest van de noten-vruchtenmix en peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer direct.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.