bewaar
Maissoep met chorizo, kikkererwten & paprika
Maissoep met chorizo, kikkererwten & paprika
bewaar

Maissoep met chorizo, kikkererwten & paprika

De worst en tabasco geven deze stevige maaltijdsoep lekker veel pit.

30 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

maiskolven

1

ui

2

rode paprika's

125 g

chorizo

½ el

gedroogde oregano

2 el

tarwebloem

500 ml

hete kippenbouillon

250 ml

halfvolle melk

350 g

kikkererwten in blik

1 tl

tabasco

De worst en tabasco geven deze stevige maaltijdsoep lekker veel pit.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder (indien nodig) de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 15 min. Snipper ondertussen de ui. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de plakjes chorizo in 3 min. op middelhoog vuur uit. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

3

Fruit in het achtergebleven vet de ui, oregano en paprika 4 min. op laag vuur. Zet ondertussen 1 maïskolf rechtop in een schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig, met een zagende beweging. Herhaal met de andere maïskolf.

4

Voeg de bloem toe aan het paprikamengsel en laat 2 min. op laag vuur garen. Voeg de kippenbouillon en melk toe en breng al roerend aan de kook.

5

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de mais toe en warm 5 min. mee. Breng de soep op smaak met de tabasco.

6

Verdeel de soep over de kommen en verdeel de chorizo erover.