bewaar
Kokos-maissoep
Kokos-maissoep
bewaar

Kokos-maissoep

Heerlijk zacht: qua kleur, geur én smaak.

30 min. bereiden
344waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

grote ui

3 cm

verse gember

2 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

1 el

tarwebloem

1

rode paprika

300 g

mais in blik

700 ml

kippenbouillon van tablet

400 ml

kokosmelk

425 g

minimaiskolfjes in blik

3 stuks

bosui

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Heerlijk zacht: qua kleur, geur én smaak.

Aan de slag

1

Snipper de ui en schil de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.

2

Snijd de paprika in stukjes. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon en kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.

3

Pureer met de staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. Verwarm nog 5 min. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd brood.

tip

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.