Ko­kos-mais­soep

Heerlijk zacht: qua kleur, geur én smaak.

(337) waardeer
voorgerecht Heerlijk zacht: qua kleur, geur én smaak. 6 personen
3 337

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en schil de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.
  2. Snijd de paprika in stukjes. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon en kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.
  3. Pureer met de staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. Verwarm nog 5 min. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd brood.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kokos-maissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos-mais­soep

1
1
  • 1 grote ui
  • 3 cm verse gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tarwebloem

Snipper de ui en schil de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 300 g mais in blik
  • 700 ml kippenbouillon van tablet
  • 400 ml kokosmelk

Snijd de paprika in stukjes. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon en kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.

3
3
  • 425 g minimaiskolfjes in blik
  • 3 stuks bosuien

Pureer met de staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. Verwarm nog 5 min. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.