Spi­na­zie-bie­ten­sa­la­de met fe­ta en si­naas­ap­pel

Fris en zoet samen in één salade.

(180) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Fris en zoet samen in één salade. 4 personen
3 180

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op.
  2. Meng in een ruime schaal de spinazie en bietjes met de balsamicodressing en het opgevangen sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de aardappeltjes door de spinazie. Verkruimel de feta erover en garneer met de sinaasappelpartjes en pistachenoten.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden dille.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-bietensalade met feta en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-bie­ten­sa­la­de met fe­ta en si­naas­ap­pel

1
1
  • 2 el zonnebloemolie
  • 600 g bakaardappeltjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 1 medium handsinaasappel

Snijd ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het vocht op.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 300 g verse spinazie
  • 400 g geraspte bietjes
  • 2 el sladressing balsamico

Meng in een ruime schaal de spinazie en bietjes met de balsamicodressing en het opgevangen sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 200 g Griekse feta
  • 50 g ongezouten pistachenoten

Schep de aardappeltjes door de spinazie. Verkruimel de feta erover en garneer met de sinaasappelpartjes en pistachenoten.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.