bewaar
Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus
Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus
bewaar

Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus

Succes verzekerd met deze lekkere koekjes uit het oosten.

15 min. bereiden
pittig
25waarderingen

Ingrediënten

20 porties

15 g

verse koriander

1

rode peper

2 cm

verse gember

150 g

verse haricots verts

400 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

1 el

vissaus

1

limoen

10 el

tarwebloem

250 ml

arachideolie

100 ml

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Succes verzekerd met deze lekkere koekjes uit het oosten.

Aan de slag

1

Snijd de koriander grof. Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

2

Schil de gember. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer en maal samen met de gember, rode peper en koriander in de keukenmachine.

3

Voeg ook de garnalen en vissaus toe. Halveer de limoen, pers de helft van de limoen erboven uit en maal in 30 sec. tot een grove puree.

4

Voeg de helft van de bloem toe aan het vismengsel en vorm met vochtige handen 20 balletjes. Druk deze plat tot koekjes van 1 cm dik en rol door de rest van de bloem. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes 2 min. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5

Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Serveer de viskoekjes met de limoenpartjes en chilisaus.

tip

Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus

Instructievideo - 02:06 min.