bewaar
Flammkuchen met gruyère en groene asperges
Flammkuchen met gruyère en groene asperges
bewaar

Flammkuchen met gruyère en groene asperges

Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

pizzadeeg met tomatensaus

200 ml

crème fraîche

2 tl

gedroogde nootmuskaat

350 g

verse groene asperge

200 g

magere gerookte spekreepjes

150 g

gruyère

250 g

cherrytomaten

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. De saus wordt niet gebruikt.

2

Meng de crème fraîche, nootmuskaat, (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee.

3

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Snijd in stukjes.

4

Verdeel het spek en de asperges over het deeg en schaaf de kaas erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5

Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de tomaatjes over de flamenkuchen en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met bonen-venkelsalade. Kijk voor het recept elders op de site.