bewaar
Flammkuchen met bloemkoolbodem
Flammkuchen met bloemkoolbodem
bewaar

Flammkuchen met bloemkoolbodem

Psst, de bloemkool zit verstopt in deze 'flammkuchen'!

15 min. bereiden
40 min. oventijd
15 min. wachten
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

milde olijfolie

800 g

koelverse bloemkoolrijst

100 g

belegen kaas

2

witte vrije uitloopeieren

125 g

gerookte spekreepjes

1

rode ui

½ teen

knoflook

½ tl

gemalen nootmuskaat

200 ml

crème fraîche

10 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Psst, de bloemkool zit verstopt in deze 'flammkuchen'!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.

2

Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de rijst. Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan. Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche. Snijd de peterselie fijn

4

Neem de 'flammkuchen' uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem. Beleg met de spekjes en ui en bak nog 15 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin aan de randen. Neem uit de oven en bestrooi met de peterselie.

vegatipVervang de kaas en spekjes door biologische belegen kaas en vegan spekjes.