Flamm­küchen met bloem­kool­bo­dem

Met deze glutenvrije flammküchen eet je zonder dat je het door hebt zo 200 gram groenten.

(17) waardeer
hoofdgerecht Met deze glutenvrije flammküchen eet je zonder dat je het door hebt zo 200 gram groenten. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.
  2. Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de rijst. Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en eventueel zout. Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan. Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de peterselie fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche.
  4. Neem de pizza uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem. Beleg met de spekjes en ui en bak nog 15 min. in het midden van de oven. Neem de pizza uit de oven en bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaten, komkommer en rucola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Flammküchen met bloemkoolbodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flamm­küchen met bloem­kool­bo­dem

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 800 g koelverse bloemkoolrijst

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.

3
3

Schep de rijst in een grote kom, laat 15 min. afkoelen en schep af en toe om.

4
4
  • 100 g belegen kaas
  • 2 middelgrote eieren

Rasp ondertussen de kaas en voeg toe aan de rijst. Breek de eieren erboven en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Meng alles goed door elkaar en maak een ovale bodem op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Zorg ervoor dat de bodem tussen de ½ en 1 cm dik is. Druk goed aan.

7
7

Bak de bodem ca. 25 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 125 g gerookte spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 1 rode ui
  • 10 g verse platte peterselie
  • ½ teen knoflook
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 200 ml crème fraîche

Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de peterselie fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche.

10
10

Neem de pizza uit de oven en verdeel een dun laagje crème fraîche over de bodem. Beleg met de spekjes en ui en bak nog 15 min. in het midden van de oven.

11
11

Neem de pizza uit de oven en bestrooi met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaten, komkommer en rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.