Zalm­cur­ry met ko­ri­an­der­rijst

Succesduo: kruidige rijst en romige rode curry.

(52) waardeer
thais hoofdgerecht Succesduo: kruidige rijst en romige rode curry. 4 personen
3 52

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de broccoli, kokosmelk, 100 ml water en de currypasta in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. koken.
  2. Snijd ondertussen de venkelknol in dunne reepjes, de zalm in stukjes en de korianderblaadjes grof.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de curry met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de venkel, zalm en eventueel zout toe. Laat 4 min. op laag vuur garen.
  4. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de rijst toe en haal los met een vork. Voeg de gemalen koriander, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Meng ¾ van de korianderblaadjes door de rijst. Serveer de rijst met de curry en garneer met de rest van de koriander.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2015

Zalmcurry met korianderrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­cur­ry met ko­ri­an­der­rijst

1
1
  • 300 g koelverse broccoliroosjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml kraanwater
  • 4 el Koh Thai panang currypasta

Doe de broccoli, kokosmelk, water en de currypasta in een pan en breng op hoog vuur aan de kook.

2
2

Doe de deksel op de pan, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. koken.

3
3
  • 1 venkelknol
  • 300 g verse zalmfilets
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de venkelknol in dunne reepjes, de zalm in stukjes en de korianderblaadjes grof.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4

Neem de pan van het vuur en pureer de curry met de staafmixer.

5
5

Zet de pan terug op het vuur en voeg de venkel, zalm en eventueel zout toe. Laat 4 min. op laag vuur garen.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 600 g 1 minuut witte rijst

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de rijst toe en haal los met een vork.

7
7
  • 2 tl Ketoembar gemalen koriander

Voeg de gemalen koriander, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur.

8
8

Meng ¾ van de korianderblaadjes door de rijst.

9
9

Serveer de rijst met de curry en garneer met de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.