bewaar
Zalmcurry met korianderrijst
Zalmcurry met korianderrijst
bewaar

Zalmcurry met korianderrijst

Succesduo: kruidige rijst en romige rode curry.

15 min. bereiden
redelijk pittig
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

koelvers broccoliroosje

400 ml

kokosmelk

100 ml

kraanwater

4 el

Koh Thai panang currypasta

1

venkelknol

300 g

verse zalmfilet

15 g

verse koriander

2 el

arachideolie

600 g

1 minuut witte rijst

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Succesduo: kruidige rijst en romige rode curry.

Aan de slag

1

Doe de broccoli, kokosmelk, 100 ml water en de currypasta in een pan en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur naar middelhoog en laat 7 min. koken.

2

Snijd ondertussen de venkelknol in dunne reepjes, de zalm in stukjes en de korianderblaadjes grof.

3

Neem de pan van het vuur en pureer de curry met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de venkel, zalm en eventueel zout toe. Laat 4 min. op laag vuur garen.

4

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan, voeg de rijst toe en haal los met een vork. Voeg de gemalen koriander, peper en eventueel zout toe. Bak al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Meng ¾ van de korianderblaadjes door de rijst. Serveer de rijst met de curry en garneer met de rest van de koriander.