bewaar
Curry van mungbonen
Curry van mungbonen
bewaar

Curry van mungbonen

De mungboon, ook wel groene boon, is een goede bron van eiwitten en lekker lichtverteerbaar.

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gedroogde mungbonen

1

aubergine

2 cm

verse gember

2

rode uien

4 el

kokosolie

2 el

gemalen colombo kruiden

400 ml

kokosmelk

300 g

verse spinazie

250 g

verse schelvisfilet

De mungboon, ook wel groene boon, is een goede bron van eiwitten en lekker lichtverteerbaar.

Aan de slag

1

Kook de mungbonen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Schil en rasp de gember. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de kokosolie in een hapjespan en bak de uien in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Schep de uien met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

2

Verhit de rest van de kokosolie in de pan en bak de aubergine, gember, kruiden, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de mungbonen af en schep door de curry. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de vis in stukken en leg in de curry. Laat met de deksel op de pan 3 min. op laag vuur zachtjes stoven. Garneer de mungbonen-viscurry met de uien.

algemeenDe mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je mungbonen laat kiemen krijg je taugé.

combinatietipLekker met verse koriander en een schijfje limoen.