bewaar
Courgette-auberginelasagne
Courgette-auberginelasagne
bewaar

Courgette-auberginelasagne

Power within the hour: deze groentelasagne staat binnen een uur op tafel.

45 min. bereiden
25 min. oventijd
219waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

takje rozemarijn

50 g

geurloze kokosolie

50 g

tarwebloem

500 ml

Alpro ongezoete sojadrink

2

courgette

2

aubergines

6 el

zonnebloemolie

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

390 g

tomatensaus basilicum

100 g

ongezouten notenmix pistache

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Power within the hour: deze groentelasagne staat binnen een uur op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.

2

Smelt de kokosolie in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Voeg al roerend de sojadrink in scheuten toe en breng aan de kook. Roer de rozemarijn erdoor en laat ca. 6 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de courgettes en aubergines in de lengte in plakken van ½ cm. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de aubergine in delen in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg tussendoor de rest van de olie toe.

4

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de courgette, ⅓ van de aubergine, ⅓ van de bechamelsaus en tot slot de paprika over de ovenschaal.

5

Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met bechamelsaus.

6

Hak de noten grof, strooi over de lasagne en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.