bewaar
Andijviestoof
Andijviestoof
bewaar

Andijviestoof

Andijvie met een zomers tintje.

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

300 g

gesneden prei

500 g

fijngesneden andijvie

125 g

crème fraîche

100 ml

kraanwater

4

zongedroogde tomaten in pot

4 sneetjes

witbrood

1 el

gebroken rozemarijn

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

Andijvie met een zomers tintje.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit 1 el van de olie uit het potje tomaten in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe en bak 1 min. mee. Voeg de andijvie toe en bak 3 min. Doe de crème fraîche en 100 ml water erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur.

2

Verdeel de tomaat en croutons over de andijviestoof en schaaf de kaas erover. Verhit 3 el tomatenolie in een koekenpan en bak de rozemarijn en het brood in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukken. Snijd het brood in kleine stukjes.

tip

combinatietipLekker met Toscaanse worstjes en gekruide krieltjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.