bewaar
Picadilloburger met gegrilde paprika
Picadilloburger met gegrilde paprika
bewaar

Picadilloburger met gegrilde paprika

Van gehakt maak je in no time bijzondere burgers.

15 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse koriander

400 g

half-om-halfgehakt

2 el

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

1 el

arachideolie

4

schnittbroodjes

1

kropsla

295 g

gegrilde rode paprika

3

bosuien

4 el

sladressing naturel

150 g

bruschetta tomaatsalade

Van gehakt maak je in no time bijzondere burgers.

Aan de slag

1

Snijd de blaadjes koriander fijn en meng de helft ervan met het gehakt, de picadillo, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 4 ballen van en duw ze plat tot burgers.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

3

Halveer ondertussen de broodjes overdwars. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze. Laat de paprika uitlekken, snijd de helft in repen en de andere helft in stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.

4

Beleg de onderkanten van de broodjes met een slablaadje en de reepjes paprika. Meng de rest van de sla in een kom met de stukjes paprika, rest van de koriander, de bosui en sladressing.

5

Leg de burgers op de broodjes, schep er 1 el tomaatsalade op en dek af met de bovenkanten van de broodjes. Serveer met de sla en de rest van de tomaatsalade.