bewaar
Rachel Khoo's kipsalade met karnemelkdressing
Rachel Khoo's kipsalade met karnemelkdressing
bewaar

Rachel Khoo's kipsalade met karnemelkdressing

De karnemelk zorgt voor een verrassende twist in deze salade.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
5 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

kraanwater

100 g

kristalsuiker

1

citroen

2

kippenborsten

2 tl

versgemalen zeezout

4 tl

dijonmosterd

2 tl

koolzaadolie

100 ml

karnemelk

1 teen

knoflook

4

ansjovisfilets in olie in blik

2 stengels

bleekselderij

1 stuk

fijngesneden ijsbergsla

½

komkommer

2 el

verse bieslook

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • keukenpapier

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

De karnemelk zorgt voor een verrassende twist in deze salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een pan met het water en de suiker op hoog vuur en breng aan de kook. Leg de citroenschijfjes in een hittebestendige kom. Giet de siroop, zodra de suiker is opgelost en de siroop 1 min. heeft gekookt, over de citroen. Zet tot gebruik opzij om af te koelen.

2

Trek de huid van de kippenborsten. Leg de stukken huid op een met het bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout en bak ze ca. 30 min. in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de oven en leg ze op een stuk keukenpapier. Snijd ze in kleine stukjes.

3

Snijd de kippenborsten in ‘vlinders’ door ze op een snijplank te leggen en met een scherp mes horizontaal in te snijden, beginnend bij de meest rechter kant. Snijd de kip niet helemaal door, maar laat de rand zitten, zodat je hem als een boek open kunt klappen. Leg de kip op een bord en pak 2 stukken vershoudfolie die 3 keer groter zijn dan een opengeklapte filet. Leg een stuk folie op de snijplank, leg hier een filet op en bedek die met het tweede stuk folie. Geef de kip met een deegroller van katoen tot hij overal ongeveer ½ cm dik is. Doe dit ook bij de andere filet.

4

Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur. Haal de kip tussen de folie vandaan, besmeer beide kanten met dijonmosterd, besprenkel met olie en bestrooi met zout. Leg een filet in de rokende grillpan en bak 2 min. aan elke kant. Bak de kip in 2 porties. Haal de kip uit de pan en laat 5 min. rusten. Snijd het vlees in reepjes.

5

Pureer de karnemelk, knoflook en ansjovis met de staafmixer of in de keukenmachine. Maak met een dunschiller linten van de bleekselderij. Verdeel de ijsbergsla over 4 kommen. Leg de reepjes kip, de komkommer en de selderij erop en schenk de karnemelkdressing erover. Bestrooi met de krokante kippenhuid, bieslook, kappertjes en een deel van de uitgelekte gekonfijte citroenschijfjes.

algemeenBron: Kookschrift, Rachel Khoo

serveertipDeze salade is ook heerlijk als bijgerecht. Laat de kip dan weg en snijd de ijsbergsla in reepjes.

bereidingstipJe kunt de gekonfijte citroenschijfjes tot 1 week van tevoren maken en in de koelkast bewaren in een luchtdicht afgesloten pot. Je kunt ze ook vervangen door dunne schijfjes ingemaakte citroen.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.