bewaar
Quinoasalade met avocado en garnalen
Quinoasalade met avocado en garnalen
bewaar

Quinoasalade met avocado en garnalen

Onze versie van de Californische green goddess-salade.

30 min. bereiden
165waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

zwarte quinoa

1

groentebouillontablet

300 ml

kraanwater

250 g

diepvries tuinerwten

½ stuk

krop ijsbergsla

1

komkommer

13 g

verse bieslook

15 g

verse basilicum

½

citroen

4

ansjovisfilets

4 el

Calvé licht en romig mayonaise

2

eetrijpe avocado's

150 g

seabob garnalen

Onze versie van de Californische green goddess-salade.

Aan de slag

1

Breng de quinoa met het bouillontablet en het water aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. afgedekt koken. Doe in een ruime kom en laat afkoelen. Kook de tuinerwten 2 min. in ruim water, giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Snijd de ijsbergsla in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Meng de sla, komkommer en tuinerwten door de quinoa. Snijd de bieslook fijn. Snijd het basilicum grof. Pers de citroen uit. Snijd de ansjovisfilets fijn en meng met het citroensap en de mayonaise.

3

Voeg de helft van de bieslook en het gesneden basilicum toe aan de ansjovis en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken.

4

Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de avocado, garnalen en dressing erover. Bestrooi met de rest van de bieslook en de basilicumblaadjes.

tip

Quinoasalade met avocado en garnalen

Instructievideo - 03:16 min.