bewaar
Broccoli-bonenstamp met kappertjes
Broccoli-bonenstamp met kappertjes
bewaar

Broccoli-bonenstamp met kappertjes

Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan!

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

broccoli

1200 g

cannellinibonen

23 g

ansjovisfilets in olie in blik

2 tenen

knoflook

500 g

verse schelvisfilet

15 g

dille

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan!

Aan de slag

1

Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Laat ondertussen de bonen uitlekken en kook de laatste minuut mee. Giet af, voeg 2 el vocht van de kappertjes toe en stamp tot een grove puree.

2

Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang 1 el van de olie op. Snijd de knoflook in plakjes en de ansjovis in stukjes. Verhit de olie van de ansjovis en fruit hierin de knoflook en ansjovisstukjes 1 min. op laag vuur. Voeg de schelvis toe en bak in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn.

3

Verdeel de vis en broccoli-bonenpuree over 4 borden. Meng het overgebleven olie-knoflookmengsel met de dille en kappertjes en verdeel over de vis.

variatietipHoud je niet zo van dille? Vervang het dan door 15 g platte peterselie

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.