Broc­co­li-bo­nen­stamp met kap­per­tjes

Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan!

(18) waardeer
hoofdgerecht Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan! 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Laat ondertussen de bonen uitlekken en kook de laatste minuut mee. Giet af, voeg 2 el vocht van de kappertjes toe en stamp tot een grove puree.
  2. Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang 1 el van de olie op. Snijd de knoflook in plakjes en de ansjovis in stukjes. Verhit de olie van de ansjovis en fruit hierin de knoflook en ansjovisstukjes 1 min. op laag vuur. Voeg de schelvis toe en bak in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn.
  3. Verdeel de vis en broccoli-bonenpuree over 4 borden. Meng het overgebleven olie-knoflookmengsel met de dille en kappertjes en verdeel over de vis.

variatietip:

Houd je niet zo van dille? Vervang het dan door 15 g platte peterselie

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 910 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 12 2015

Broccoli-bonenstamp met kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-bo­nen­stamp met kap­per­tjes

1
1
  • 600 g broccoli
  • 1200 g cannellinibonen

Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Laat ondertussen de bonen uitlekken en kook de laatste minuut mee.

2
2

Giet de broccoli af, voeg 2 el vocht van de kappertjes toe en stamp tot een grove puree.

3
3
  • 23 g ansjovisfilets in olie in blik
  • 2 tenen knoflook

Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang 1 el van de olie op. Snijd de knoflook in plakjes en de ansjovis in stukjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Verhit de olie van de ansjovis en fruit hierin de knoflook en ansjovisstukjes 1 min. op laag vuur.

5
5
  • 500 g verse schelvisfilets

Voeg de schelvis toe en bak in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

6
6
  • 15 g dille

Snijd ondertussen de dille fijn.

7
7
  • 2 el kappertjes

Verdeel de vis en broccoli-bonenpuree over 4 borden. Meng het overgebleven olie-knoflookmengsel met de dille en kappertjes en verdeel over de vis.

variatietip:

Houd je niet zo van dille? Vervang het dan door 15 g platte peterselie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.