bewaar
Scrambled tofu met tomaat
Scrambled tofu met tomaat
bewaar

Scrambled tofu met tomaat

Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

cherrytomaten aan de tak

2 el

zonnebloemolie

1

sjalot

250 g

tofu naturel

½ tl

gemalen kurkuma (koenjit)

2 tl

gemalen selderiezout

5 g

verse platte peterselie

4 sneetjes

speltbrood

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.

Aan de slag

1

Halveer de tomaatjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant. Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

2

Snipper de sjalot. Laat de tofu uitlekken.

3

Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min. Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.

5

Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.