bewaar
Scrambled tofu met tomaat
Scrambled tofu met tomaat
bewaar

Scrambled tofu met tomaat

Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

cherrytomaten aan de tak

2 el

zonnebloemolie

1

sjalot

250 g

tofu naturel

½ tl

gemalen kurkuma (koenjit)

2 tl

gemalen selderiezout

5 g

verse platte peterselie

4 sneetjes

speltbrood

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.

Aan de slag

1

Halveer de tomaatjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant. Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

2

Snipper de sjalot. Laat de tofu uitlekken.

3

Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min. Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.

5

Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Scrambled tofu met tomaat

Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig