bewaar
Rozijnenpannenkoekjes met lemon curd
Rozijnenpannenkoekjes met lemon curd
bewaar

Rozijnenpannenkoekjes met lemon curd

Goede reden om niet te veel te eten: dan houd je plek over voor deze super-de-luxe pannenkoekjes.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

halfvolle melk

100 g

poffertjesmix

1

middelgroot ei

1 el

zonnebloemolie

100 g

zuivelspread naturel light

1 el

lemon curd

25 g

ongezouten roomboter

2 el

rozijnen

90 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Goede reden om niet te veel te eten: dan houd je plek over voor deze super-de-luxe pannenkoekjes.

Aan de slag

1

Roer de melk en poffertjesmix in een kom tot een glad beslag. Meng het ei, de olie en eventueel zout erdoor. Meng de zuivelspread met de lemon curd.

2

Verhit de helft van de boter in acht pannetjes. Giet in elk pannetje een laagje beslag en bestrooi met de helft van de rozijnen. Bak de pannenkoekjes 8 min. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.

3

Bestrijk de pannenkoekjes met een laagje roomkaas en garneer met de blauwe bessen.

tip

bewaartipJe kunt het pannekoekenbeslag en de lemoncurd-roomkaas al voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.