bewaar
Rozijnenpannenkoekjes met lemon curd
Rozijnenpannenkoekjes met lemon curd
bewaar

Rozijnenpannenkoekjes met lemon curd

Goede reden om niet te veel te eten: dan houd je plek over voor deze super-de-luxe pannenkoekjes.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

halfvolle melk

100 g

poffertjesmix

1

middelgroot ei

1 el

zonnebloemolie

100 g

zuivelspread naturel light

1 el

lemon curd

25 g

ongezouten roomboter

2 el

rozijnen

90 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Roer de melk en poffertjesmix in een kom tot een glad beslag. Meng het ei, de olie en eventueel zout erdoor. Meng de zuivelspread met de lemon curd.

2

Verhit de helft van de boter in acht pannetjes. Giet in elk pannetje een laagje beslag en bestrooi met de helft van de rozijnen. Bak de pannenkoekjes 8 min. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.

3

Bestrijk de pannenkoekjes met een laagje roomkaas en garneer met de blauwe bessen.

bewaartipJe kunt het pannekoekenbeslag en de lemoncurd-roomkaas al voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rozijnenpannenkoekjes met lemon curd

Goede reden om niet te veel te eten: dan houd je plek over voor deze super-de-luxe pannenkoekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig