Opperdepop: venkel-wortelpuree 6 mnd
Geef de allerkleinsten meerdere groenten in één hapje: kunnen ze alvast wennen!
Ingrediënten
1 portie
½
venkelknol
50 g
wortelen
50 g
kruimige aardappelen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
Aan de slag
Snijd de harde kern uit de venkel en schrap de wortel. Snijd de venkel en wortel in plakjes. Schil en snijd de aardappel in blokjes.
Doe de venkel, wortel en aardappel in een pan en voeg zo veel water toe dat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.
Giet af en pureer tot fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg eventueel gekookt water of melk toe om het hapje smeuïger te maken.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Opperdepop: venkel-wortelpuree 6 mnd
Geef de allerkleinsten meerdere groenten in één hapje: kunnen ze alvast wennen!

null porties
65 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de harde kern uit de venkel en schrap de wortel. Snijd de venkel en wortel in plakjes. Schil en snijd de aardappel in blokjes.
Doe de venkel, wortel en aardappel in een pan en voeg zo veel water toe dat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 min. koken.
Giet af en pureer tot fijne puree met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg eventueel gekookt water of melk toe om het hapje smeuïger te maken.
algemeen:Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
algemeen:Snijd de rest van de venkel in heel dunne repen en meng met partjes sinaasappel of mandarijn door een gemengde groene sla. Maak de salade aan met een vinaigrette en serveer bijvoorbeeld bij gebraden kippenpootjes. Of bestrijk venkelrepen met olijfolie en gril in de grillpan lichtbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)½ venkelknol
50 g wortelen
50 g kruimige aardappelen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine