bewaar
Poriyal (Indiaas gebakken groenten)
Poriyal (Indiaas gebakken groenten)
bewaar

Poriyal (Indiaas gebakken groenten)

De Indiase keuken is met al z’n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak.

15 min. bereiden
licht pittig
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

400 g

verse sperziebonen

2 el

ghee

½ tl

gemalen chilipeper

1 tl

mosterdzaad

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

55 g

gemalen kokos

2 el

kraanwater

150 g

diepvries tuinerwten

150 g

peen julienne

De Indiase keuken is met al z’n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 1 cm.

2

Verhit de ghee in een wok en roerbak de chilipeper, het mosterdzaad, de koriander en kokos 1 min.

3

Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de doperwten en peen toe en roerbak nog 3 min. Breng eventueel op smaak met zout.

combinatietipLekker met een gekookt eitje en rijst.

Poriyal (Indiaas gebakken groenten)

Instructievideo - 01:31 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.