Poriyal (Indiaas gebakken groenten)
De Indiase keuken is met al z’n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak.
Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
400 g
verse sperziebonen
2 el
ghee
½ tl
gemalen chilipeper
1 tl
mosterdzaad
1 tl
Ketoembar gemalen koriander
55 g
gemalen kokos
2 el
kraanwater
150 g
diepvries tuinerwten
150 g
peen julienne
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Verhit de ghee in een wok en roerbak de chilipeper, het mosterdzaad, de koriander en kokos 1 min.
Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de doperwten en peen toe en roerbak nog 3 min. Breng eventueel op smaak met zout.
Poriyal (Indiaas gebakken groenten)
Instructievideo - 01:31 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Poriyal (Indiaas gebakken groenten)
De Indiase keuken is met al z’n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak.

hoofdgerecht
4 personen
225 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Verhit de ghee in een wok en roerbak de chilipeper, het mosterdzaad, de koriander en kokos 1 min.
Voeg de sperziebonen, knoflook en het water toe en roerbak 5 min. Voeg de doperwten en peen toe en roerbak nog 3 min. Breng eventueel op smaak met zout.
combinatietip:Lekker met een gekookt eitje en rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
400 g verse sperziebonen
2 el ghee
½ tl gemalen chilipeper
1 tl mosterdzaad
1 tl Ketoembar gemalen koriander
55 g gemalen kokos
2 el kraanwater
150 g diepvries tuinerwten
150 g peen julienne