bewaar
Vegacurry met bloemkool en erwten
Vegacurry met bloemkool en erwten
bewaar

Vegacurry met bloemkool en erwten

30 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

rijstolie

4 el

gemalen

2

uien

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gember

2 tl

gemalen koriander (ketoembar)

1 tl

geelwortel

2

kruidnagels

1 tl

paprikapoeder

1 blik

kokosmelk

1

bloemkool

½ pak

tuinerwten

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker

Aan de slag

1

Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kokos in 3 min. goudbruin. Schep in de beker van de staafmixer. Verhit opnieuw 1 el olie in de wok en fruit de ui en knoflook 4 min. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos, ui, knoflook, gember, koriander, geelwortel, kruidnagels, paprikapoeder, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een pasta.

2

Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta 3 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat 15 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Lekker met notenrijst en geroosterd amandelschaafsel.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.