bewaar
Vegacurry met bloemkool en erwten
Vegacurry met bloemkool en erwten
bewaar

Vegacurry met bloemkool en erwten

30 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

rijstolie

4 el

gemalen

2

uien

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gember

2 tl

gemalen koriander (ketoembar)

1 tl

geelwortel

2

kruidnagels

1 tl

paprikapoeder

1 blik

kokosmelk

1

bloemkool

½ pak

tuinerwten

Dit heb je nodig

  • staafmixer met beker

Aan de slag

1

Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kokos in 3 min. goudbruin. Schep in de beker van de staafmixer. Verhit opnieuw 1 el olie in de wok en fruit de ui en knoflook 4 min. Snijd de gember in stukjes. Pureer de kokos, ui, knoflook, gember, koriander, geelwortel, kruidnagels, paprikapoeder, peper en eventueel zout met de staafmixer tot een pasta.

2

Verhit de rest van de olie en roerbak de currypasta 3 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat 15 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 4 min. de tuinerwten toe. Lekker met notenrijst en geroosterd amandelschaafsel.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegacurry met bloemkool en erwten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig