Aguachile (schelvis in limoen gegaard)
De schelvis marineer je in limoensap met rode peper. Fris en pittig!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 limoenen
- 1 rode peper
- 1 tl zout
- 3 tl kristalsuiker
- 400 g verse schelvisfilets
- 1 tomaat
- 10 g verse koriander
- 1 avocado
- 100 g tortillachips naturel
Advertentie
Bereiden
- Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de rode peper met het zout en de suiker door het limoensap.
- Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk het limoensap erover en laat 1½ uur afgedekt in de koelkast staan.
- Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de korainderblaadjes grof en doe bij de tomaat. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kleine blokjes en meng met de tomaat en koriander.
- Meng het avocadomengsel door de vis met de marinade. Serveer met de tortillachips.

Avocado schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 405 mg
- vezels 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Aguachile (schelvis in limoen gegaard)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aguachile (schelvis in limoen gegaard)

- 4 limoenen
Halveer de limoenen en pers de vruchten uit.

- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

- 1 tl zout
- 3 tl kristalsuiker
Meng de rode peper met het zout en de suiker door het limoensap.

- 400 g verse schelvisfilets
Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk het limoensap erover en laat 1½ uur afgedekt in de koelkast staan.

- 1 tomaat
- 10 g verse koriander
Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de korainderblaadjes grof en doe bij de tomaat.

- 1 avocado
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kleine blokjes en meng met de tomaat en koriander.

Meng het avocadomengsel door de vis met de marinade.

- 100 g tortillachips naturel
Serveer met de tortillachips. Lekker!