bewaar
Cantharellen met hoisinsaus en schelvis
Cantharellen met hoisinsaus en schelvis
bewaar

Cantharellen met hoisinsaus en schelvis

De liefde is wederzijds, zoete hoisinsaus is een perfecte match met paddenstoelen.

30 min. bereiden
pittig
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

sobanoedels

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gember

1 bos

salade-ui

400 g

cantharellen

1

rode peper

4 el

arachideolie

100 ml

hoisinsaus

400 g

verse schelvisfilet

De liefde is wederzijds, zoete hoisinsaus is een perfecte match met paddenstoelen.

Aan de slag

1

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de bos salade-ui in ringen en halveer de grote cantharellen. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

3

Verhit de helft van de olie in een wok en voeg de knoflook, gember, cantharellen en peper toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de noedels en hoisinsaus toe en warm 5 min. op laag vuur mee. Schep regelmatig om.

4

Dep ondertussen de schelvisfilet droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

5

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis 4 min. Keer halverwege. Schep de bosui door de noedels en serveer met de vis.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.