Pita met falafel en avocadosalade
Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g verse doperwten
- 4 grote volkorenpitabroodjes
- 234 g falafel
- 1 eetrijpe avocado
- 2 stuks babyromainesla
- 15 g verse koriander
- 100 g geitenkaas blanc 50+
- 2 el limoensap
Advertentie
Bereiden
- Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom. Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas. Voeg met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.
variatietip:
Houd je van pittig? Breng de avocadosalade op smaak met tabasco red peppersauce.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 730 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Pita met falafel en avocadosalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pita met falafel en avocadosalade
- 200 g verse doperwten
Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- 4 grote volkorenpitabroodjes
- 234 g falafel
Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 eetrijpe avocado
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom.
- 2 stuks babyromainesla
- 15 g verse koriander
- 100 g geitenkaas blanc 50+
Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas.
- 2 el limoensap
Voeg de sla, koriander en geitenkaas met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om.
Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.
variatietip:
Houd je van pittig? Breng de avocadosalade op smaak met tabasco red peppersauce.