Pi­ta met fala­fel en avo­ca­do­sa­la­de

Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade.

(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade. 4 personen
3 207

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom. Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas. Voeg met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.

variatietip:

Houd je van pittig? Breng de avocadosalade op smaak met tabasco red peppersauce.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Pita met falafel en avocadosalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta met fala­fel en avo­ca­do­sa­la­de

1
1
  • 200 g verse doperwten

Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 4 grote volkorenpitabroodjes
  • 234 g falafel

Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 15 g koriander
  • 100 g geitenkaas blanc 50+

Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas.

5
5
  • 2 el limoensap

Voeg de sla, koriander en geitenkaas met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om.

6
6

Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.

variatietip:

Houd je van pittig? Breng de avocadosalade op smaak met tabasco red peppersauce.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.