bewaar
Maanzaadbolletjes
Maanzaadbolletjes
bewaar

Maanzaadbolletjes

Knapperige broodjes voor de lunch, brunch of high tea: lekker!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
3 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

12 porties

500 g

tarwebloem

2 tl

zout

7 g

gedroogde gist

300 ml

water

5 el

traditionele olijfolie

2 el

halfvolle melk

1 el

maanzaad

500 ml

kokend water

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

  • ovenschaal (20 x 30)

Knapperige broodjes voor de lunch, brunch of high tea: lekker!

Aan de slag

1

Meng de bloem, het zout en de gist in een ruime kom. Voeg het lauwe water en 3 el olie toe en meng tot een samenhangend deeg. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is of wat bloem als het deeg te plakkerig is. Kneed 10 min. op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel en elastisch deeg.

2

Vet een kom in met de rest van de olie en doe het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en laat 2 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lange rol en verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Rol het deeg tot bolletjes en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 190 °C.

3

Kwast de bovenkant van de bolletjes in met de melk. Bestrooi met het maanzaad en snijd de bolletjes kruislings in. Vul de ovenschaal met het kokende water en zet onderin de oven. Bak de bolletjes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en knapperig. Laat afkoelen op een rooster.

Brooddeeg maken

Instructievideo - 04:10 min.