Kaiserschmarrn
Heerlijke, luchtige variatie op de Hollandse pannenkoek.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 middelgrote eieren
- 50 g kristalsuiker
- 100 g tarwebloem
- 100 ml volle melk
- 40 g ongezouten roomboter
- 2 g poedersuiker
- 100 g kersenjam in pot
Keukenspullen
- mixer
Advertentie
Bereiden
- Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
- Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.
- Bestuif de kaiserschmarrn met de poedersuiker en serveer met de jam.

Eieren splitsen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 95 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Kaiserschmarrn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kaiserschmarrn
- 4 middelgrote eieren
- 50 g kristalsuiker
- 100 g tarwebloem
- 100 ml volle melk
Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.
- 40 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min.
Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel.
Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.
- 2 g poedersuiker
- 100 g kersenjam in pot
Bestuif de kaiserschmarrn met de poedersuiker en serveer met de jam.