bewaar
Haasmedaillons met maple-cider glaze
Haasmedaillons met maple-cider glaze
bewaar

Haasmedaillons met maple-cider glaze

Met een zelfgemaakte glace maak je van dit vlees iets heel bijzonders.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

roodschillige aardappel

2

venkelknollen

4½ el

arachideolie

1 el

venkelzaad

1 tl

zeezout

2 el

ahornsiroop

2 el

grove mosterd

2 el

appelciderazijn

1 tl

gemalen anijszaad

4

varkenshaasmedaillons

100 g

babyspinazie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (34 x 23 cm)

  • grillpan

Met een zelfgemaakte glace maak je van dit vlees iets heel bijzonders.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in parten. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne parten. Doe de aardappel, venkel, 3 el olie, het venkelzaad, (versgemalen) peper en het zeezout in de ovenschaal en schep om. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.

2

Meng na 30 min. oventijd de ahornsiroop, mosterd, 1 el azijn, het anijszaad, 1/2 el olie, peper en eventueel zout. Bestrijk het vlees met de helft van de glaze. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 6 min. Keer het vlees en bestrijk nogmaals met de glaze. Gril nog 6 min. Neem het vlees uit de pan, keer om, leg op een bord en bestrijk met de rest van de glaze. Laat 5 min. afgedekt rusten.

3

Klop ondertussen de rest van de olie en de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing en schep om met de spinazie. Serveer de spinazie met de geroosterde aardappel en venkel bij de haasmedaillons.

tip

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.