bewaar
Venkel en malse kip uit de oven
Venkel en malse kip uit de oven
bewaar

Venkel en malse kip uit de oven

Dit gerecht is helemaal lenteproof!

35 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

1

venkelknol

500 g

rauwe rode bieten

3 el

arachideolie

740 g

kipdijfilet

4 tenen

knoflook

2 tl

gemalen venkelzaad

3

medium handsinaasappels

75 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Boen de aardappelen schoon en snijd in 4 parten. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Bewaar het groen om te garneren. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne partjes. Schil de bieten en snijd in dunne partjes.

3

Verdeel de aardappel en biet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie. Verdeel de kip, venkel en ongepelde knoflook over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de kip met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Besprenkel met 1 el olie, plaats de bakplaten onder elkaar in de oven en rooster in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege de inhoud van beide bakplaten om en verwissel van plek in de oven.

4

Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van een ½ vrucht. Pers de sinaasappel uit. Meng 3 el sinaasappelsap met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de rest van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Meng de dressing met de veldsla en de sinaasappelpartjes.

5

Neem de bakplaten uit de oven. Houd de knoflooktenen apart. Schep de groenten en aardappel door elkaar en verdeel samen met de kip en salade over de borden. Garneer de kip met het sinaasappelrasp en het groen van de venkel. Druk voorzichtig de knoflook uit de schilletjes, prak fijn en bestrijk de kip en aardappel ermee.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Venkel en malse kip uit de oven

Dit gerecht is helemaal lenteproof!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig