bewaar
Kip en venkel in pittige tomatensaus
Kip en venkel in pittige tomatensaus
bewaar

Kip en venkel in pittige tomatensaus

Zet je een pan als deze op tafel, dan hoor je niemand meer.

15 min. bereiden
redelijk pittig
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

400 g

kipdijfiletreepjes naturel

½ el

venkelzaad

2 tenen

knoflook

1

groene paprika

2

venkelknollen

500 ml

gezeefde tomaten

½ tl

chilivlokken

300 g

tagliatelle

280 g

Groene olijven bella cerignola

Zet je een pan als deze op tafel, dan hoor je niemand meer.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, het venkelzaad, peper en zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paprika in stukjes. Snijd de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Voeg de groenten en knoflook toe aan de kip en bak 4 min. Voeg de passata toe en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng door de saus. Laat de olijven uitlekken. Bestrooi de saus met de olijven en serveer direct.

tip

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.

Aardappelen en pasta koken

Instructievideo - 02:52 min.