Pitabroodje met pompoentajine en falafel
Pompoenstoof in een pitabroodje: een ongewone combinatie, maar heel erg lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 verse pompoen
- 1½ rode ui
- 1 teen knoflook
- 20 g ongezouten roomboter
- 1 tl ras el hanout specerijenmelange
- 3 el rozijnen
- 250 ml kraanwater
- 350 g kikkererwten in pot
- 1 el traditionele olijfolie
- 250 g falafelballetjes
- 8 pitabroodjes
- 100 g krop ijsbergsla
Advertentie
Bereiden
- Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg na 10 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. rondom goudbruin.
- Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, pompoentajine en falafel erover.
combinatietip:
Lekker met tzatziki of yoghurt met munt.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 89 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.070 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Pitabroodje met pompoentajine en falafel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pitabroodje met pompoentajine en falafel
- 1 verse pompoen
- 1½ rode ui
- 1 teen knoflook
- 20 g ongezouten roomboter
- 1 tl ras el hanout specerijenmelange
- 3 el rozijnen
Verhit de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee.
- 250 ml kraanwater
Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.
- 350 g kikkererwten in pot
Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg na 10 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 el traditionele olijfolie
- 250 g falafelballetjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. rondom goudbruin.
- 8 pitabroodjes
- 100 g krop ijsbergsla
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, pompoentajine en falafel erover.
combinatietip:
Lekker met tzatziki of yoghurt met munt.