bewaar
Gegrilde paprika’s in het zuur
Gegrilde paprika’s in het zuur
bewaar

Gegrilde paprika’s in het zuur

Door de paprika’s luchtdicht en in zuur te bewaren, zijn ze lekker lang houdbaar.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

rode paprika's

3

gele paprika's

2 tenen

knoflook

150 ml

kraanwater

150 ml

wittewijnazijn

50 g

kristalsuiker

8 g

takje rozemarijn

Dit heb je nodig

  • grote glazen pot of weckfles (750 ml)

Door de paprika’s luchtdicht en in zuur te bewaren, zijn ze lekker lang houdbaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem ze uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.

2

Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in repen en doe het vruchtvlees in de grote glazen pot.

3

Plet en pel de knoflook. Breng samen met het water, de azijn, suiker en rozemarijn aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en schenk over de paprika’s. Sluit de pot af met een deksel. Laat minimaal 24 uur staan tot gebruik.