Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
Als je gnocchi bakt, worden ze lekker krokant.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el arachideolie
- 500 g De Cecco gnocchi
- 1 teen knoflook
- 2 groene paprika's
- 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid)
- 1 el gedroogde oregano (potje 10 g, AH Biologisch)
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 70 g zongedroogde tomatentapenade (potje à 140 g)
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de paprika’s en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika, garnalen en oregano toe en bak 4 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de tapenade toe aan de gnocchi en schep om. Serveer met de paprika-tomatenstoof.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.140 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
- 2 el arachideolie
- 500 g De Cecco gnocchi
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 1 teen knoflook
- 2 groene paprika's
- 2 el arachideolie
- 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 1 el gedroogde oregano
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika, garnalen en oregano toe en bak 4 min.
- 400 g tomatenblokjes
Voeg de tomatenblokjes toe aan het paprika-garnalenmengsel en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 70 g zongedroogde tomatentapenade
Voeg de tapenade toe aan de gnocchi en schep om. Serveer met de paprika-tomatenstoof.