Pasta met linzen en worstjes
Dupuis-linzen gecombineerd met pasta, dat doen ze in Italië ook. Proef maar waarom.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g Smaakt dupuis-linzen (zak à 500 g)
- 400 g verse worsten à la minute
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 ui
- 2 tl gedroogde oregano
- 500 g pastasaus (AH BASIC)
- 450 g diepvries gebroken sperziebonen
- 200 g fusilli
Advertentie
Bereiden
- Doe de linzen met 1 liter koud water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 25 min. beetgaar.
- Draai ondertussen de worst om de 5 cm in, zodat er kleine worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Snipper de ui en voeg samen met de oregano toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg na 10 min. de sperziebonen toe.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de linzen en pasta af en voeg toe aan de saus. Schep om en serveer.
bereidingstip:
De linzen zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn. Je hoeft ze daarom niet te laten weken voor je ze kookt.
variatietip:
In plaats van dupuis-linzen kun je ook linzen uit blik gebruiken.
combinatietip:
Lekker met Parmezaanse kaas.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.065 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Pasta met linzen en worstjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met linzen en worstjes
- 150 g Smaakt dupuis-linzen
Doe de linzen met 1 liter koud water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 25 min. beetgaar.
- 400 g verse worsten à la minute
Draai ondertussen de worst om de 5 cm in, zodat er kleine worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los.
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 ui
- 2 tl gedroogde oregano
Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Snipper de ui en voeg samen met de oregano toe en bak 3 min. mee.
- 500 g pastasaus
- 450 g diepvries gebroken sperziebonen
Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg na 10 min. de sperziebonen toe.
- 200 g fusilli
Kook ondertussen de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de linzen en pasta af en voeg toe aan de saus. Schep om en serveer.
bereidingstip:
De linzen zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn. Je hoeft ze daarom niet te laten weken voor je ze kookt.
variatietip:
In plaats van dupuis-linzen kun je ook linzen uit blik gebruiken.
combinatietip:
Lekker met Parmezaanse kaas.