bewaar
Halve kreeftenstaarten met pittige limoendip
Halve kreeftenstaarten met pittige limoendip
bewaar

Halve kreeftenstaarten met pittige limoendip

Koken met klasse: chic voorgerecht.

20 min. bereiden
licht pittig
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

eetrijpe mango

15 g

verse koriander

1

limoen

½ el

harissa

3 el

kokosmelk

2 el

crème fraîche light

2

diepvries kreeftenstaarten

80 g

slamelange landkers

Dit heb je nodig

  • grillpan

Koken met klasse: chic voorgerecht.

Aan de slag

1

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de helft van de koriander grof en meng met de mango. Snijd de rest van de koriander fijn.

2

Rasp de groene schil van de limoen en pers één helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het limoenrasp en -sap met de harissa, kokosmelk, crème fraîche en fijngesneden koriander tot een dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Halveer de kreeftenstaarten door met een groot, scherp mes in de lengte door het pantser te snijden. Verhit de grillpan en gril de gehalveerde kreeftenstaarten in ca. 1½ min. per kant gaar. Als het kreeftenvlees niet meer doorschijnend is, is het gaar.

4

Verdeel de slamelange en mango over 4 borden en leg er ½ kreeftenstaart op. Serveer met de dip en een partje limoen.

bewaartipJe kunt 1 dag van tevoren de mango snijden en de dip maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Schep de mango voor het serveren om met grofgesneden koriander.

Halve kreeftenstaarten met pittige limoendip

Instructievideo - 02:17 min.