bewaar
Kipcocktail met kerriemayonaise en mango
Kipcocktail met kerriemayonaise en mango
bewaar

Kipcocktail met kerriemayonaise en mango

Feestelijk en fris voorafje.

35 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

medium handsinaasappel

500 ml

kraanwater

1

kaneelstokje

2 tl

gemalen komijn

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

zout

200 g

kipdijfilet

2 el

mayonaise royale

2 el

crème fraîche

½ el

kerriepoeder

2

bosuien

8 g

verse koriander

1

eetrijpe mango

50 g

veldslamelange

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

Feestelijk en fris voorafje.

Aan de slag

1

Halveer de sinaasappel. Pers 1 helft uit. Breng een pan met het water, kaneelstokje, de komijn, gemalen koriander, 1 sinaasappelhelft en het zout aan de kook. Laat de smaken op laag vuur 5 min. in het water trekken.

2

Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je gelijke filets hebt. Pocheer de kip in 10 min. gaar in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt. Meng ondertussen de mayonaise, crème fraîche, 2 el sinaasappelsap en het kerriepoeder.

3

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Doe de mango, bosui en koriander in een kom. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4

Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes. Verdeel achtereenvolgens de veldsla, kip, kerriemayo en mango over de glazen en serveer.

tip

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.